28 Temmuz 2009 Salı

İtalya - Venedik

İtalya ya gitmeden önce yaptığımız araştırmada turları bir kenara itip, kendimiz gitmeye karar verdik.. İlk durak Venedikti.

Venedik Marco Polo havaalanı oldukça küçük bir havaalanı. Bilmediğiniz bir ülkeye gittiğinizde varmak istediğiniz türden. Ana karada yer alıyor. Venedik su üzerine inşa edilmiş parça parça bir ada gibi. Ana kara ile arasında tren ve karayolu bağlantısı var.

Havaalanından önce 2 günlük sınırsız ulaşım için Venedik pass aldık. (Kişi başı 28 euro). Bu pass ile Venedik içindeki vaporetto lara ve otobüslere sınırsız binebiliyorsunuz.
Bir de bizi denizden Venedik e götürecek olan tekne için bilet aldık. (Kişi başı 13 euro) Alilaguna diye bir işletmeye ait olan bu teknelerle Venedik'e yaklaşık 20dk da gitmek mümkün. Sınırsız Venedik pass ne yazıkki bu tekne ile ulaşımı karşılamıyor. Ama deniz yoluyla Venedik'e geçmek yerine otobüsle pass inizi kullanarak da Venedik'e gidebilirsiniz. Yol otobüsle biraz daha uzun sürüyor.
Ayrıca 2 gün sonrası için araba kiralama rezervasyonu yaptırdık. Daha doğrusu yaptırdığımızı sandık ki daha sonra rezervasyonumuzun yapılmadığını öğrenecektik.

Otelimiz teknenin rotasındaki 3. durak olduğu için kanala girdikten kısa bir süre sonra indik.
İlk izlenim:
şaşkınlık
su su bol bol su :)
daracık renkli evler
suya inen merdivenler
köprüler
ve italyanca :)
Otelimiz bizi memnun etti. Yeri güzeldi, temiz ve ferahtı. Linkini daha sonra vericem.

Biz pek müzelerden hoşlanmadığımız için Venedik te müzeye gitmedik. Daracık sokaklarda dolaştık, köprülerden geçtik. San Marco meydanında yürüdük. Makarna, brushetta ve pizza yedik.. Şarap içtik. Şeftali likörü içtik. Maske dükkanlarında gezdik. Bol bol fotoğraf çektik.
Venedik çok etkileyici ve şaşırtıcı bir yer. Şehir, MS 400 lü yıllarda denize çakılmış kazıkların üzerine yapılmış. E tabi zamanla batıyormuş. O yüzden suya inen merdivenler var. ;)

2 gün bize Venedik için yeterli geldi. Belki daha zaman olsa çevre adalara gidilebilir. Venedik, Floransa ve Roma'ya göre en pahalı şehir. Market bulabiliyorsanız gidip su almanızı tavsiye ederim, çünkü su fiyatları şehirde çok çeşitli olabiliyor :).

Araba kiralama konusuna gelince... Biraz sıkıntılı oldu. İnternetten daha önce kiralamadığımız için havaalanında rezervasyon yaptırmak istedik. Arabayı Venedikten alacak Romaya bırakacaktık. Yaptırdık sandık. Ertesi gün Venedikteki EuropeCar ofisine gittiğimizde bize rezervasyonumuzun hatalı olduğunu söylediler. Tekrar rezervasyon yaptırdık. Son gün çantalarımızı da alıp EuropeCar dan arabayı almaya gittiğimizde rezervasyonumuzun olmadığını söylediler. (Tekrar !!!) Biz de biraz bağırıştan sonra otobüsle havaalanına gittik ve bu sefer AutoEurope tan kiraladık. AutoEurope'tan Venedik-Roma, basic insurance, Fiat Panda'yı 3 gün için 185 Euro ya kiraladık. (Not: Arabayı Roma da bir gün önce akşam Autoeurope otoparkına bıraktık. Türkiyeye döndüğümüzde 50 Euro ekstra çektiklerini farkettik. Yazışmalarımızda arabayı Roma'da bıraktığımız için fiyatın arttığını söylediler. Halbuki biz arabayı kiralarken bu şekilde kiralamıştık. Sonuç olarak biraz kazıklandık :) ama napalım olacak o kadar.... )
Pin It

3 yorum:

  1. çok güzelmiş, eee sonra sonra???

    YanıtlaSil
  2. Venedik'in neden maskeleriyle ünlü olduğunu öğrendiniz mi? Bir hikayesi var diye hatırlıyorum.

    YanıtlaSil