5 Ağustos 2009 Çarşamba

Venedik - Floransa araba ile yolculuk

Venedikteki iki günümüzden sonra Floransa'ya doğru yola çıktık. Venedik - Floransa arasında paralı otoban var. Otoban ücreti 15 euro.
Araba kiralama sürecimizin başarıyla tamamlanmasının ardından, Venedik havaalanından, minik ama güvenli arabamızı aldık.

İtalya hakkındaki her site ve her kitap İtalya'da araba kullanmanın zorluklarından bahseder. Bana kalırsa italya'da, büyük şehirlerde trafik, İstanbul gibi. Şöforler de Türk gibi ama italyan ve tabi bazı farklı kurallar var.

Ben gitmeden önce, yeterince İtalya da araba kullanmanın zorluklarını okuduğum için pek araba kullanmaya cesaret edemedim. (Ki 97 den beri araba kullanırım. ;) ) Neyse ki eşim vardı ve o İtalya fln demeden her yere bizi götürdü. Biriki kere biriki İtalyan trafikte bize bağırmış olabilir ama italyanca bilmediğimiz için hiçç takmadık :) Veeee GPS imiz olmamasına rağmen hiç kaybolmadık.

Biz uyarılara rağmen GPS kiralamadık. Çünkü araba ile birlikte GPS kiralamak günlük 15 euro civarı tutuyor. Artı bir de one way gidiyorsanız üstüne 60 euro daha veriyorsunuz. Tabi eğer o sırada ellerinde GPS leri varsa.

İtalya da araba kullanırken, GPS iniz varsa bile şehir içinde dolaşmak problemli olacaktır. Çünkü en azından Floransa, Siena ve Roma da sınırlı alanlar (limited zone) var. Bu bölgelerde araba kullanmak için özel izniniz olması gerekiyor. Ne yazıkki GPS ya da Google map bunu bilmiyor. Eğer oteliniz sınırlı alan içerisindeyse, oteller size bu özel izini sağlıyormuş. Ama ben buna da çok güvenmeyin derim. Çünkü otele gittiğinizde "yok biz sağlamıyoruz" diyebiliyorlar.

Eğer GPS iniz yoksa eşime başvurun :) o size detaylı ve süper düzenli, sayfalarca haritalar hazırlayacaktır. Ve hiiç kaybolmayacaksınız..
Venedikten italya haritası almıştık ama sadece bu harita bizim için yeterli olmadı.
Eşimin Google Map ten edindiği ve düzenlediği büyük ölçekli haritalarımız bizi çok mutlu etti. Özellikle şehirlere giriş çıkışların ve otellere gidiş gelişlerin detaylı çıktılarını almıştık. Ve çok işimize yaradı.
Pin It

1 yorum:

  1. Volkan'ı acaip tebrik ediyorum :) Şahsen bir yön bulma özürlüsü olarak böyle bir kişinin değerini daha iyi anlıyorum. Eğer turla gitseydiniz bunların hiçbirini yaşamayacaktınız iyi olmuş :)))

    YanıtlaSil